Vocni kokteli za jesenski imunitet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prehladu i slicne bolesti sprijecite jacanjem imuniteta - prevencije radi pijte vitaminske napitke. Umjesto cajem i toplom cokoladom osnažite organizam vocnim koktelima.

Pjenušavi koktel od limuna

Pomiješajte sok dva limuna s 1,5 dl mineralne vode. Dodajte dva sitno isjeckana listica svježe metvice i dobro promiješajte. Okusa radi dodajte žlicicu sirupa od šecerne trske. Dvije caše ovog koktela zadovoljavaju dnevne potrebe za vitaminom C. Ako ste skloni napuhivanju izbjegavajte mineralnu s visokim sadržajem natrija.

Sok od jabuke s cimetom

Stavite u cašu malo usitnjenog leda, koji cete preliti sa 1 dl soka od jabuke i sokom od pola limuna. Dodajte malo cimeta i ukrasite kriškom limuna. Sok od jabuke djeluje umirujuce na organizam, a uz to štiti od infekcija respiratornih organa i gripe.

Mirisni koktel od rajcice i paprike

Isjecite 1/4 paprike i dvije rajcice na kockice - izmiksajte ih. Dodajte oko 1 dl vode i dva do tri lista svježeg korijandra. Ukrasite listom celera i maslinama nataknutim na štapice. Paprika i rajcica idealna su kombinacija jer su bogati vitaminom C i drugim dragocjenim antioksidantima.

Egzoticni indijski koktel Lasi

Dobro promiješajte jogurt i žlicicu soka od limuna. Dodajte 1,5 dl hladne vode i malo usitnjenog leda, prstohvat kima ili nekoliko listova svježe metvice. Promiješajte i poslužite. Ovo je vrlo originalan i osvježavajuci napitak, bogat kalcijem i bjelancevinama.


Podijeli: Facebook Twiter