Vocna moda je totalni hit!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovog proljeca i ljeta još cemo se nagledati kojekakvih uzoraka i stilova koji trenutno "drmaju" modnim svijetom - od prugica svih vrsta, preko bijelog minimalizma, do višebojnih/jednobojnih kombinacija. A sada pak vam predstavljamo još jedan trend koji ne biste smjeli zaobici ako iole pratite modu (pitanje je samo usudite li se).



Sve je pocelo sitno i diskretno... Pokoji privjesak ovdje, naušnice ondje - da bi na kraju modnim svijetom eksplodirala cijela vocna salata. Trešnje, jabuke, banane i kruške bile su muze modnim dizajnerima, a oni pak su ih spremno prebacili iz pozadine i sa sitnih asesoara u centar pažnje - na odjecu, cipele i šešire.



Trend je najavila modna urednica japanskog Voguea, Anna Dello Russo, koja se na jesenskim revijama pojavila s šeširima ukrašenima gigantskim trešnjama i nešto manjom lubenicom, za njom nisu zaostale niti ostale urednice - Emannuelle Alt (Vogue Paris) i Caroline Issa (Tank Magazine UK), pa cak i glavna zvjerka i najveca modna diktatorica - Anna Wintour.



Dizajneri pak su, što se vocnog trenda tice, imali svoje preferencije. Miuccia Prada je preferirala žute banane na tamno zelenoj podlozi dok se Stella McCartney odlucila za limune, narance i grejpfrute na bijeloj podlozi. A ima tu, naravno, i dizajnera koji su izmiješali sve živo.



Vocni motivi su zabavni, vedri i zasigurno ce podici raspoloženje svakome tko ih obuce - a koliko daleko u igri s vocem želite otici - ovisi samo o vama. Možete se odluciti za "cijeli paket" i haljinu vocnog uzorka ili pak samo za poneki komad odjece ili još diskretnije - nakit. Kako god bilo, pripazite da ne pretjerate. Ne želite na kraju izgledati kao ona djevojka sa slicice s Chiquita banane.


Podijeli: Facebook Twiter