VN Valencije: Pedrosa najbrži u najjačoj klasi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na posljednjoj utrci VN Valencije Jorge Lorenzo nije uspio završiti godinu na pobjednički način nego je 17 krugova prije kraja doživio strašan pad.

Vozač Yamahe, koji je prije dva tjedna u Australiji osvojio svoj drugi naslov svjetskog prvaka, izgubio je kontrolu nad svojim motociklom i katapultiran je u zrak.

Iako je izgledalo pogibeljno, Lorenzo se je nakon nekog vremena ustao te je sam otišao sa mjesta nesreće, a prema posljednjim informacijama nije pretrpio nikakve ozbiljne ozljede.

Dodajmo kako je na utrci pobijedio drugi Španjolac Dani Pedrosa na Hondi, drugi je bio Japanac Katsuyuki Nakasuga (Yamaha), a treći legendarni Australac Casey Stoner (Honda) koji je završio karijeru. (Tportal.hr)

Španjolski motociklist Marc Marquez pobijedio je u klasi Moto2 na Velikoj nagradi Valencije, zadnjoj utrci Svjetskog prvenstva u motociklizmu ove sezone. Marquez je pred svojim navijačima potvrdio ranije osvojeni naslov svjetskog prvaka, a iza njega su ciljem prošli njegovi sunarodnjaci Julian Simon i Nicolas Terol. Marquezu je to deveta pobjeda ove sezone, a sakupio je 324 boda.

Britanski vozač Danny Kent (KTM) slavio je u klasi Moto3. Iza Kenta su ciljem prošli svjetski prvak Nijemac Sandro Cortese (KTM), dok je treći bio Zulfahmi Khairuddin (KTM) iz Malezije.Cortese je već ranije osigurao naslov u ovoj klasi, a sezonu je završio s 325 bodova, ispred Španjolaca Luisa Saloma (214) i mladog Mavericka Vinalesa (207). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter