VN San Marina: Lorenzu kraljevska klasa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolski motociklist Jorge Lorenzo na Yamahi slavio je u kraljevskoj klasi MotoGP na današnjoj Velikoj nagradi San Marina. Nakon tri uzastopna druga mjesta, Lorenzo je u 13. utrci sezone voženoj na stazi u Misanu, ciljem prošao ispred Talijana Valentina Rossija na Ducatiju i svog sunarodnjaka Alvara Bautiste, vozača Honde.

Lorenzo je tako poravnao omjer ovogodišnji prvih i drugih mjesta na 6-6, uz odustajanje na VN Nizozemske, čime je pet utrka prije kraja sezone svoju prednost u ukupnom poretku povećao na 38 bodova. Pritom mu je na ruku išlo i odustajanje prvog pratitelja Danija Pedrose, pobjednika na dvije posljednje postaje Svjetskog prvenstva.

U klasi Moto2 slavio je Španjolac Marc Marquez ispred svog sunarodnjaka Pola Espargara i Talijana Andree Iannonea. Sedma je to Marquezova pobjeda u ovoj sezoni, peta u posljednjih šest utrka, zahvaljujući kojoj je prvom pratitelju Espargaru pobjegao na teško dostižna 53 boda.

U najslabijem razredu, klasi Moto3, slavio je Nijemac Sandro Cortese, iza kojeg su ciljem prošli Španjolac Luis Salom i Talijan Romano Fenati. S novom pobjedom Cortese je povećao prednost u ukupnom poretku na 46 bodova ispred Španjolca Mavericka Vinalesa koji je danas bio peti.

Sljedeća utrka je VN Aragona koja će se voziti 30. rujna. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter