VN SAD-a: Osma pobjeda Vettela zaredom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Njemački vozač Sebastian Vettel (Red Bull) ostvario je osmu uzastopnu pobjedu u utrkama Svjetskog prvenstva formule 1 slavivši u utrci za Veliku nagradu SAD-a u Austinu u nedjelju čime je postao prvi vozač u povijesti koji je ostvario osampobjeda zaredom u istoj sezoni.

Vettel, koji je još krajem listopada osigurao četvrti uzastopni naslov prvaka, do svoje ukupno 12. pobjede u ovoj sezoni, a 38. u akrijeri stigao je sa 6.284 sekunde ispred drugog Francuza Romaina Grosjeana (Lotus), dok je treći Australac Mark Webber (Red Bull) zaostao 8.396 sekundi.

Dosadašnji rekord od sedam uzastopnih pobjeda u istoj sezoni Vettel je dijelio sa sunarodnjakom Michaelom Schumacherom, kojemu je to uspjelo 2004. godine, te Talijanom Albertom Ascarijem iz 1952.

Za izjednačavanje apsolutnog rekorda od devet pobjeda u nizu, kojega je Ascari postavio tijekom dviju sezona (1952/53), Vettel bi morao pobjediti i na posljednjoj utrci ovogodišnjeg prvenstva, koja će se voziti za VN Brazila za tjedan dana, a tom bi pobjedom Vettel izjednačio i Schumacherov rekord od 13 pobjeda u istoj sezoni iz 2004. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter