VN Malezije: Pobjeda Lewisa Hamiltona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu pobjednik je VN-a Malezije koja se u nedjelju vozila na stazi Sepang u Kuala Lumpuru, dok je drugo mjesto pripalo njegovom momčadskom kolegi Nijemcu Nici Rosbergu.

Hamiltonu, koji je startao s najbolje startne pozicije, ovo je 23. pobjeda u karijeri i prva ove sezone nakon što je odustao na VN-a Australije prije dva tjedna.

Četverostruki svjetski prvak Nijemac Sebastain Vettel u Red Bullu zauzeo je treće mjesto i došao do prvih bodova ove sezone. Rosberg, koji je pobijedio na VN-u Australije prije dva tjedna vodi u ukupnom poretku vozača.

Na startu minuta šutnje za nestale s leta MH370

Vozači, dužnosnici i tisuće gledatelja na VN-u Malezije Formule 1 na stazi Sepang pored Kuala Lumpura u nedjelju su odali počast nestalima s leta MH370 za kojima se traga danima minutom šutnje nekoliko trenutaka prije početka utrke.

Malezijski premijer Najib Razak i šef Formule 1 Bernie Ecclestone odali su počast nestalima s leta MH370 Malaysia Airlinesa minutom šutnje stojeći na startnoj crti ispred vozača, bolida, tehničara i ostalih dužnosnika.

- Naše su misli s nestalima, s onima koji ih vole i s njihovim neumornim spasiteljima, odjeknuo je glas na razglasu nakon minute šutnje nakon čega je uslijedila malezijska himna.

Vozači su startali noseći na kacigama vinjetu s natpisom "Molite za MH370" na lokalnom i na engleskom jeziku.

Opet kazna za Ricciarda

Vozač Red Bulla Australac Daniel Ricciardo kažnjen je pomicanjem za deset mjesta unazad na sljedećem VN-u koji se idući vikend vozi u Bahrainu, nakon što su službenici Formule 1 odlučili da je na nesiguran način napustio boks na VN Malezije.

Australski vozač, koji je bio na četvrtome mjestu, krenuo je iz boksa prije nego su mehaničari potpuno pričvrstili lijevi kotač na njegovom bolidu, na što su oni potrčali za njim i prisilili ga da se vrati te pričeka dok ne riješe problem do kraja.

Ricciardo je također kažnjen i pomicanjem deset mjesta unazad tijekom utrke, koju je napustio nakon 49 od ukupno 56 krugova.

Prije dva tjedna ovaj je 24-godišnji vozač diskvalificiran nakon što je na VN Australije zauzeo drugo mjesto, i to zbog nedopuštene količine goriva. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter