VN Madarske: Vettel starta prvi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Veliku nagradu Madarske u Formuli 1, 12. utrku sezone koja ce se u 14 sati u nedjelju voziti na stazi Hungaroring, s najbolje ce startne pozicije krenuti Sebastian Vettel. Za 23-godišnjeg Nijemca za volanom "Red Bull-Renaulta" 12. je to "pole position" u karijeri te sedmi u ovoj sezoni i cetvrti uzastopni.

Usto, od 12 ovogodišnjih kvalifikacijskih treninga vozaci "crvenog bika" cak su 11 puta bili najbrži, jedino je Lewis Hamilton u "McLaren-Mercedesu" uspio biti uspješniji od njih na stazi u Montrealu. Dominaciju "Red Bulla", koji je i na sva tri slobodna treninga bio neuhvatljivi za ostale bolide, potvrdio je Australac Mark Webber osvajanjem druge startne pozicije, nakon što nije uspio u trecem krugu kvalifikacija ponoviti najbrže vrijeme iz drugog kruga.

Iza njihovih leda, s više od sekunde sporijim vremenom od Vettela, vodila se još jedna momcadska bitka u kojoj je Fernando Alonso bio brži od Felipea Masse, cime je "Ferrari" nakon prošlotjedne dvostruke pobjede u Madarskoj zauzeo drugi startni red.

S petog ce mjesta u utrku krenuti vodeci u svjetskom prvenstvu Lewis Hamilton, dok je njegov momcadski kolega i branitelj naslova Jenson Button zapeo u drugom kvalifikacijskom krugu i zauzeo razocaravajucu 11. poziciju. Još je gore prošao sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher, koji prvi put u svojoj karijeri na Hungaroringu nije izborio prolazak medu najboljih deset i u utrku ce krenuti tek s 14. pozicije, a usto ga je deseti put u sezoni nadjacao mladi momcadski kolega Nico Rosberg.

Vrijedi istaknuti i odlicno izdanje "Renaulta" ciji ce bolidi danas krenuti iz cetvrtog reda, a usto ce po prvi put u sezoni Poljak Robert Kubica gledati u leda momcadskom kolegi, Rusu Vitaliju Petrovu.

Rezultati kvalifikacijskog treninga: 1. Sebastian Vettel (Njem, Red Bull-Renault) 1:18.773, 2. Mark Webber (Aus, Red Bull-Renault) 1:19.184, 3. Fernando Alonso (Špa, Ferrari) 1:19.897, 4. Felipe Massa (Bra, Ferrari) 1:20.331, 5. Lewis Hamilton (VBr, McLaren-Mercedes) 1:20.499, 6. Nico Rosberg (Njem, Mercedes GP) 1:21.082, 7. Vitalij Petrov (Rus, Renault) 1:21.229, 8. Robert Kubica (Polj, Renault) 1:21.328, 9. Pedro de la Rosa (Špa, BMW Sauber-Ferrari) 1:21.411, 10. Nico Hulkenberg (Njem, Williams-Cosworth) 1:21.710.


Podijeli: Facebook Twiter