VN Mađarske u Formuli 1: Hamiltonu pole position

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lewis Hamilton, vozač McLaren-Mercedesa, krenut će danas s najbolje startne pozicije u Veliku nagradu Mađarske u Formuli 1, 11. utrku sezone koja će se s početkom u 14 sati voziti na stazi Hungaroring.

Svjetskom prvaku iz 2008. godine ovo je 22. pole position u karijeri, treći u ovoj sezoni nakon što je bio najbolji na prve dvije postaje, u Australiji i Maleziji, te ujedno i 150. najbolja startna pozicija za McLaren. Dominirao je Hamilton tijekom prva dva dana mađarskog vikenda, odvozio najbrža vremena na prva dva slobodna treninga, potom na trećem bio drugi s 93 stotinke sporijim vremenom od Webbera, da bi na kvalifikacijama bio neuhvatljiv ostatku društva. To se najbolje vidjelo u posljednjoj, trećoj rundi, kad je na njenom isteku, u trenucima dok je već imao najbolje vrijeme, nadmašio samog sebe i jedini odvozio krug za manje od minute i 21 sekunde.

Sa skoro pola sekunde slabijim vremenom od Hamiltonova, prvi red popunio je Romain Grosjean u Lotus-Renaultu, dok će iz drugog reda danas krenuti Sebastian Vettel u Red Bull-Renaultu i Jenson Button, drugi vozač McLaren-Mercedesa. Fernando Alonso, vodeći u svjetskom prvenstvu i pobjednik kvalifikacijskog treninga na dvije posljednje utrke, danas će startati kao šesti, dok su potpuno razočarali vozači Mercedesa. Nico Rosberg osvojio je 13., Michael Schumacher 17. mjesto, a u drugoj kvalifikacijskoj rundi zapeo je i drugi "crveni bik" Mark Webber, koji će danas krenuti s 11. pozicije.

Rezultati kvalifikacija: 1. Lewis Hamilton (VBr/ McLaren-Mercedes) 1:20.953, 2. Romain Grosjean (Fra/ Lotus-Renault) +0.413, 3. Sebastian Vettel (Njem/ RedBull-Renault) +0.463, 4. Jenson Button (VBr/ McLaren-Mercedes) +0.630, 5. Kimi Raikkonen (Fin/ Lotus-Renault) +0.777, 6. Fernando Alonso (Špa/ Ferrari) +0.891, 7. Felipe Massa (Bra/ Ferrari) +0.947, 8. Pastor Maldonado (Ven/ Williams-Renault) +0.986, 9. Bruno Senna (Bra/ Williams-Renault) +1.390, 10. Nico H?lkenberg (Njem/ Force India-Mercedes) +1.894. (I. CEROVAC/Foto Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter