VN Italije: Pedrosa nezaustavljiv

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dani Pedrosa je pobjednik Velike nagrade Italije u klasi MotoGP, vožene u nedjelju na stazi u Mugellu. Na stazi gdje je lani pao i pritom zadobio ozljedu koljena, Španjolac za upravljacem Honde je iskoristio najbolju startnu poziciju i cijelu utrku proveo na celu te upisao svoju 31. pobjedu u karijeri, prvu u ovoj sezoni.

Za njim je ciljem prošao njegov sunarodnjak Jorge Lorenzo u sedlu Yamahe, zadržavši tako vodecu poziciju u ukupnom poretku, dok je najnižu stepenicu pobjednickog postolja okupirao Talijan Andrea Dovizioso, još jedan vozac Honde.

Ovom pobjedom Pedrosa je izbio na drugu poziciju Svjetskog prvenstva, gurnuvši za jedno mjesto unatrag branitelja naslova Valentina Rossija, koji je na subotnjem treningu slomio obje kosti desne potkoljenice cime je, po svemu sudeci, za sljedecu sezonu odgodio lov za svojim desetim naslovom svjetskog prvaka.

U klasi Moto2 prvi je ciljem prošao Talijan Andrea Iannone, koji je nakon lošeg ulaska u svoju debitantsku sezonu u "srednjoj" klasi stigao tako do prve ovogodišnje pobjede, pete u karijeri. Drugo mjesto zauzeo je Španjolac Sergio Gadea, dok je treci bio Talijan Simone Corsi, a Španjolac Toni Elias je, usprkos petoj poziciji, njegovom najslabijem ovogodišnjem plasmanu, zadržao vodstvo u ukupnom poretku.

U najslabijoj klasi se nastavila španjolska dominacija. Do 14. uzastopne španjolske pobjede u klasi do 125 ccm stigao je Marc Marquez, kojem je nakon cetiri treca mjesta ovo bilo prvo penjanje na najvišu stepenicu pobjednickog postolja u njegovoj karijeri. Drugi je ciljem prošao njegov zemljak Nicolas Terol, koji je zadržao vodstvo u ukupnom poretku ispred još jednog Španjolca Pola Espargara, treceg u Mugellu.


Podijeli: Facebook Twiter