VN Indije: Vettelu četvrti naslov svjetskog prvaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nijemac Sebastian Vettel u Red Bullu postao je četvrti put svjetski prvak u Formuli 1 nakon što je u nedjelju pobijedio na VN Indije, dok je njegov najveći suparnik u borbi za naslov Španjolac Fernando Alonso u Ferrariju utrku završio na 11. mjestu.

Tri utrke do kraja sezone (Abu Dabi, SAD-e i Brazil), Vettel ima 115 bodova prednosti ispred Alonsa koji ga više ne može stići.

Vettel, koji je na stazi Buddh u predgrađu New Delhija startao s 'pole positiona', dominirao je utrkom od početka do kraja. Ovo mu je 36. pobjeda u Formuli, od čega ih je deset ostvario samo ove sezone i šesta zaredom od VN Belgije krajem kolovoza u Spa Francorchampsu.

Vettel se tako priključio Francuzu Alainu Prostu koji je također četiri puta bio svjetski prvak između 1986. i 1993. Ispred sebe ima samo još Nijemca Michaela Schumachera, sedmerostrukog svjetskog prvaka i Argentinca Juana Manuela Fangia, pet puta svjetskog prvaka tijekom 50-ih godina.

Na pobjedničkom postolju na drugom mjestu našao se još jedan Nijemac Nico Rosberg u Mercedesu, dok je treća pozicija pripala Francuzu Romainu Grosjeanu u Lotusu.

Naslov svjetskog prvaka u konkurenciji konstruktora pripao je četvrti put Red Bullu. (Hina/AFP)

 


Podijeli: Facebook Twiter