VN Austrije: Massa kreće s prve pozicije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brazilac Felipe Massa (Williams-Mercedes) startat će s prve pozicije u utrku za Veliku nagradu Austrije Svjetskog prvenstva vozača formule 1 koja je na programu u nedljeu na stazi Red Bull Ring u Spielbergu.

Društvo Massi u prvom redu pravit će njegov momčadski kolega, Finac Valtteri Boras, dok će s treće pozicije krenuti vodeći u redoslijedu Svjetskog prvenstva, Nijemac Nico Rosberg (Mercedes). Britanac Lewis Hamilton (Mercedes), koji je dominirao kvalifikacijama u dosadašnjem tijeku sezone, krenut će s devete pozicije, nakon što mu je poništen prvi krug u zavšnoj rudni kvalifikacija, u svom posljednjem krugu se izvrtio i stoga završio nisko u poretku.

Utrka za VN Austrije je na programu u nedjelju od 14 sati.

STARTNI RED, 1. RED: Felipe Massa (Bra/Williams-Mercedes) Valtteri Bottas (Fin/Williams-Mercedes) 2. RED: Nico Rosberg (Njem/Mercedes) Fernando Alonso (Špa/Ferrari) 3. RED: Daniel Ricciardo (Aus/Red Bull-Renault) Kevin Magnussen (Dan/McLaren-Mercedes) 4. RED: Danil Kvjat (Rus/Toro Rosso-Renault) Kimi Raikkonen (Fin/Ferrari) 5. RED: Lewis Hamilton (VB/Mercedes) Nico Huelkenberg (Njem/Force India-Mercedes) (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter