Vlc. Sudac podržao Kosor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Imam potrebu ovo reci: Deset godina smo radili duhovne obnove za resocijalizaciju branitelja. Deseci tisuca branitelja i clanova njihovih obitelji prošli su kroz naše seminare. U tih deset godina ministrica branitelja bila je Jadranka Kosor i kad god smo tražili njezinu pomoc, bilo da se radilo o putnim troškovima ili slicno, ta žena nam je pomogla. Što god smo se dogovorili - ispunila je. Vidio sam što je ta žena radila za branitelje, pomogla im je sa stanovima, mirovinama... Reci ce netko - nije dala iz svog džepa. To je tocno, ali i ona je mogla kupiti 50 košulja pa ih neraspakirane držati u ormaru. Mogla je i ona pokrasti. Dužan sam reci ono što znam, a vi ste dužni to cuti."

Ove rijeci potpore premijerki Jadranki Kosor izrekao je velecasni Zlatko Sudac, koji se u srijedu prvi put nakon dužeg izbivanja pojavio u javnosti. Takoder, Sudac je okupljenima porucio i ovo: "Negdje cemo morati prežaliti svu pokradenu lovu u državi."

Okupljenima se karizmatik obratio u prostorijama Tribina grada Zagreba, gdje je prisustvovao predstavljanju knjige Zorana Vukmana "Pogled iza obzorja". Na našu zamolbu da prokomentira nekoliko društvenih aktualnosti, upucenu mu prije predstavljanja knjige, Sudac je odgovorio: "Zapravo, ne bih smio."

Kad je napokon uzeo rijec pri predstavljanju knjige, stotinjak okupljenih ipak je culo njegove komentare na aktualnu društvenu zbilju, prije svega na subotnje prosvjede.

- Kad sam gledao kako klinac od 15 godina baca ono cvijece na policiju (betonsku žardinjeru op. autora), na pamet mi je palo - nešto tu ne štima. U njegovim godinama ja sam bio u strahu kad bih kasnio kuci nakon izlaska, rekao je Sudac. Velecasnom Sucu, tako je rekao, drago je da se sve ovo u Hrvatskoj dogada.

- Drago mi je da sve ovo dogada. Mora doci do procišcenja, istaknuo je Sudac.


Podijeli: Facebook Twiter