Vlatka Kolarovic nova urednica kulture na HTV-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kadrovske promjene na HTV-u od imenovanja novog ravnatelja Bruna Kovacevica do danas su brojne, a nije poštedena niti redakcija kulture na cije ce celo uskoro i službeno biti postavljena Vlatka Kolarovic, Puljanka sa zagrebackom adresom. Popularna voditeljica i urednica programa "Drugi format" pojašnjava da tu funkciju obnaša vec neko vrijeme.

- Nisam službeno urednica, ali ocekujem da ce se svi papiri riješiti ovih dana. Ugovor mi je potpisan i ceka u kadrovskoj, a ja taj posao obavljam vec dva mjeseca. Biti urednik redakcije (koja je formalno dio Obrazovnog programa) možda djeluje kao promaknuce, ali to je uvijek i velika odgovornost. Prije svega, postaješ odgovoran za program i ljude, a u ovim vremenima kada je kultura svedena na rubove programa i kada se mnogi projekti gase, to je prilicno teška funkcija. Prije svega zato jer se radi o ljudima s kojima dijelim ovaj posao vec više od desetljeca i s kojima sam i sama stasala kao novinarka, prvo u emisiji "Pola ure kulture", a potom i kao urednica vlastite emisije "Drugi format". Razmišljam kako izvuci od njih ono najbolje i koje bismo projekte mogli pokretati u buducnosti.

- Koje su bile vaše prve zadace na urednickoj funkciji te koji je ce biti vaši prioriteti u narednom razdoblju?

- Zadaca ima mnogo, prije svega osmisliti proizvodnju programa ne samo za ovu, kako svi vole reci, recesijsku godinu, vec i 2013., za koju predvidaju veci budžet za kulturu. Ove godine pripremamo projekt s kojim ce HTV "uci u Europu", a o njemu cemo više otkriti javnosti za koji mjesec. Pokrecemo i suradnju s nekim kulturnim institucijama na radiju na portretima suvremenika - za sada uglavnom umjetnika, ali nadam se da ce se podrucje proširiti. Radimo i na novoj emisiji o knjigama, a ja sa iskreno nadam da ce biti razumijevanja za pokretanje emisije o suvremenoj umjetnosti i novim medijima, tako nešto nedostaje na televiziji u 21. stoljecu.

- Hocete li uvesti neke kadrovske promjene ili promjene u kulturnoj programskoj ponudi HTV-a?

- Što se kadrova tice - redakcija kulture ima visokoobrazovane novinare i urednike od kojih su mnogi i ugledni sudionici kulturnog života, pisci, muzeolozi, muzikolozi, dirigenti itd. Svi ce oni sudjelovati i u oblikovanju kulture koje ce biti više otvaranjem nova dva kanala potkraj godine.

- Voditeljica ste cijenjene emisije "Drugi format", hoce li vam nove zadace biti prepreka u stvaranju te emisije?

- Nastavit cu i dalje uredivati emisiju "Drugi format" - danas je to uhodan posao i naš mali tim ljudi koji ju radi funkcionira sjajno. Vjerujem da obaveze oko emisije nece utjecati na moj posao koji obavljam za redakciju i da cemo i dalje raditi razgovore o najširim temama i društvenim fenomenima. Pokazalo se da još uvijek postoji velik broj oboljelih od nesanice koji nas vole gledati. Zbog naše publike to i radimo, a voljela bih, naravno, da emisije budu još bolje! (Boris VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter