Vlasta Šimek predsjednica SDFŽ-a Istre


U sjedištu SDP-a u Puli danas je održana izborna skupština Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Istarske županije, na kojoj je sudjelovalo 39 članica-delegatkinja te gošće Ana Devčić Komparić, članica Predsjedništva SDFŽ SDP-a Hrvatske i predsjednica SDFŽ SDP-a grada Rijeke, Mirjana Galo, predsjednica ŽO SDSS-a Istarske županije i potpredsjednica SDSS-a Hrvatske, te Gordana Ferenčić, predsjednica ŽO Zeleni savez-Zeleni i potpredsjednica Zelenog saveza-Zeleni Hrvatske.

Za predsjednicu je izabrana Vlasta Šimek iz GO SDFŽ Buzet, a za potpredsjednice Vera Radolović iz Pule i Irena Reljić iz Vrsara, dok će funkciju Predsjedništva u naredne četiri godine obnašati Lorena Benčić, Ada Bikić, Tihana Gobo, Marijana Kauka, Danijela Ražman, Marina Ribarić, Marija Sirotić, Bruna Marušić Garaj, Kristina Paris i Zvezdana Vratonja. Novoizabrana predsjednica obratila se prisutnima i zahvalila članicama na trudu i povjerenju, te ukazala smjernice i plan rada za naredno razdoblje.

Iz predloženog plana i programa posebno se osvrnula na važnost politike rodne ravnopravnosti koju ističe sloganom: "Žene su snaga lokalne zajednice". Predložila je da Forum pored ostalih uvede obilježavanje svoja dva za Istru značajna događaja - Dan sjećanja na najpoznatiju Labinjanku Giusepinu Martinuzzi i sjećanje na obljetnicu Prve oblasne konferencije AFŽ-a za Istru u Rasporu. (GI) 


Podijeli: Facebook Twiter