Vlast drži jako puno medija pod kontrolom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nikog nije ostavio ravnodušnim govor donedavnog istaknutog istraživackog novinara Jutarnjeg lista i Globusa Hrvoja Appelta na sjednici saborskog antikorupcijskog vijeca, a najmanje EPH koji je optužio za cenzuru i spregu s politikom i biznisom. Najnovija je informacija da je predsjednik tog antikorupcijskog vijeca dr. Željko Jovanovic slucaj "Appelt" predao Državnom odvjetništvu.

U 11 godina rada za EPH otkrio je brojne korupcijske afere, medu kojima onu "Imostroj" te utaju poreza nekadašnjeg ministra vanjskih poslova Miomira Žužula. Pisao je o dugovima koje je premijer Sanader oprostio tvrtki Kamen Ingrad, o švercu nafte, nacinu na koji su HDZ-ovi donatori stekli dionice tvrtke Liburnia Riviera Hoteli, a zaslužan je i za otkrivanje afere "Indeks". Zbog prijetnji smrcu živi pod policijskom zaštitom.

Otkaz koji su mu u EPH-u urucili službeno je obrazložen neredovitim dolaženjem na posao. Slovenski tjednik Mladina je pocetkom ovog tjedna udarni tekst o Appeltu naslovio "Novinarski don Kihot".

- Obicno se taj lik doživljava naivnim, a njegov posao uzaludnim. Je li uzaludan Vaš istup protiv Vašeg donedavnog poslodavca EPH-a?

- Mislim da nije bilo uzaludno. Ponekad je potrebno suociti se s istinom i istupiti. Nije bilo uzaludno jer vec imam ponude za nove poslove i ja cu i dalje nastaviti raditi svoj posao. (Razgovarao Z. ANGELESKI)

INTEGRALNI INTERVJU S HRVOJEM APPELTOM MOŽETE PROCITATI U PRILOGU "ZOOM" GLASA ISTRE, U SUBOTU 27. LIPNJA.


Podijeli: Facebook Twiter