Vlasnik u kuci zatekao usnulog ilegalca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bujski policajci u utorak su intervenirali nakon dojave vlasnika jedne kuce u mjestu Jurcanija, kojem je u objekt provalio 40-godišnji G. G., državljanin BIH, i tamo jednostavno - prespavao.

Utvrdeno je da je imao namjeru ilegalno preci državnu granicu, odnosno nezakonito uci u Italiju.

Naime, u nedjelju oko 10 sati krenuo je autobusom iz Sarajeva u prema Osijeku i u Hrvatsku ušao legalno oko 16 sati preko granicnog prijelaza Slavonski Brod. U Osijek je stigao oko 17 sati, a potom je s nepoznatom osobom otišao do Karlovca gdje je stigao oko 21 sat.

Iz Karlovca je autobusom krenuo za Umag gdje je stigao u ponedjeljak oko 6 sati. Iz Umaga je nastavio pješice šumom i raznim putovima, te tako stigao do Jurcanije. Buduci da nije imao gdje provesti noc, provalio je u kucu gdje je prespavao. U utorak oko 9 sati u svom ga je domu zatekao 64-godišnji vlasnik kuce.

Protiv G. G.-a je je podnesen optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o nadzoru državne granice, odnosno izdano mu je rješenje kojim se protjeruje Hrvatske na godinu dana. U ponedjeljak predvecer prisilno je udaljen iz RH preko granicnog prijelaza Licko Petrovo Selo.


Podijeli: Facebook Twiter