Vlasnik tvrdi da samo ograđuje svoju parcelu


U našu su se redakciju javili zabrinuti žitelji mjesta Pavičini koji su na području popularne plaže Mala Vinjola, koju mještani s malom djecom tradicionalno koriste za ljetno kupanje, vidjeli bager u akciji. U Općini koja je unakažena bespravnom gradnjom, svaka nova pojava radnih strojeva, pogotovo tako blizu mora, uključuje znak za uzbunu.

Tragom te dojave uputili smo se do Male Vinjole i zaista, na samoj plaži, praktički dva-tri metra od mora, vidljivi su tragovi kopanja, a iza iskopanog kanala, tragovi krčenja na obližnjoj parceli. Na temelju viđenog, najprije smo se pokušali raspitati kod načelnika Općine Marčana Predraga Pliška jer nas je zanimalo da nije slučajno Općina iza tih radova.

- Ovo mi je prvi glas. Mi sigurno ne radimo dolje ništa. O čemu se radi ne mogu decidirano reći, ali mogu poručiti da je naš stav tu veoma jasan: na području naše općine više se neće nekažnjeno moći bespravno graditi. Budući da je lokacija na samoj granici pomorskog dobra, uputit ćemo zahtjev svim mjerodavnim službama da utvrde o čemu se tu zapravo radi. Ukoliko je riječ o nezakonitim radnjama, inzistirat ćemo da se taj slučaj odmah riješi, kazao je Pliško.

U razgovoru s mještanima uspjeli smo doznati čija je parcela, a nakon nekoliko pokušaja uspjeli smo kontaktirati vlasnika, točnije njegovu suprugu, koja decidirano tvrdi da na tom mjestu nema bespravne gradnje, već se samo radi o ograđivanju parcele.

- Parcelu smo kupili prije nekoliko godina. Svo ovo vrijeme na toj se parceli odlaže smeće, bespravno parkira i kampira, a mnogima služi i kao zahod. Nije nam namjera ništa graditi, već ćemo samo podignuti zid da spriječimo takvo ponašanje. Da se radi o tom dovoljno govori i činjenica da smo ostavili tri pristupna puta, da nikome nećemo ograničavati prilaz moru. Zaista nemamo loše namjere, već samo želimo zaštititi svoje vlasništvo, kazala nam je suvlasnica zemljišta.

Budući da se zahvat odvija uz samu plažu, te da postoji opravdana zabrinutost da se njime potencijalno zadire u pomorsko dobro, nadležne će službe ispitati čitav slučaj te ukoliko nije sve po slovu zakona, eventualno naložiti obustavu radova. Zasada, u Maloj Vinjoli vlasnik podiže zid oko svojeg imanja i tako će biti dok se ne eventualno ne utvrdi nešto drugo. (L. SLIJEPČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter