Vlasnik Bina Istre preuzima Pleso

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska Vlada povjerit ce koncesiju u trajanju od 30 godina za izgradnju novog putnickog terminala te upravljanje i korištenje Zracne luke Zagreb konzorciju francuskih tvrtki ZAIC (Zagreb Airport International Company), koji cine Bouygues Batiment International i Aeroports de Paris Management.

Ova je odluka dogovorena u utorak na sjednici Vladinog Povjerenstva za ocjenu provedenog postupka davanja koncesije za Zracnu luku Zagreb, na cijem je celu prvi potpredsjednik Vlade Radimir Cacic, a clanovi su ministri Zlatko Komadina, Slavko Linic, Ante Kotromanovic, Mirela Holy, Ivan Vrdoljak i Orsat Miljanic.

Zadatak Povjerenstva bio je da do 28. veljace odgovori hoce li jedina valjana ponuda za aerodrom Pleso biti prihvacena ili ce se krenuti iznova u natjecaj za dodjelu koncesije. Kako doznajemo iz pouzdanih izvora, vec je u proceduri priprema odluke o prihvacanju ponude, koja ce zatim biti proslijedena Vladi.

Ocijenjeno je da francuska ponuda zadovoljava sve kriterije, prije svega u visini ulaganja od 190 milijuna eura, koliko je procijenjena vrijednost prve faze projekta novog putnickog terminala. (D. PAJIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter