Vlasnica pekinezera: Nemam kamo sa psom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nismo ni sumnjali da ce prica o pekinezeru ostavljenom u automobilu izazvati velik interes ljubitelja životinja, ali i ostalih gradana. Baš ocekivano, rano ujutro docekalo nas je reagiranje vlasnice psa, kako saznajemo, desetogodišnjeg pekinezera Nikija.

- Moj pas ne živi u autu! Iznijeli ste gomilu neistina, zapocela je vlasnica psa Gabrijela Fedel i nastavila s optužbama prema Glasu Istre i Pula parkingu.

- Kao prvo, hrana je bila prosuta jer je pauk podigao auto. Ne znam ni zašto su premjestili auto, ako su htjeli da ga maknem jer im je smetao, mogli su na njemu pustiti obavijest. Automobil je registriran, policija je provjerila moje dokumente, sipala je vlasnica pekinezera.

U ovoj nas prici, kako smo joj naglasili, najmanje zanima automobil i njegovo premještanje iz Kumiciceve ulice, u kojoj ona niti ne živi, vec to što smještaj u vozilu, ni uz otvorene prozore, nije adekvatan za voljenog kucnog ljubimca, kako je sama vlasnica više puta istaknula. A pogotovo ne za najtoplijih dana, odnosno tjedana, u godini.

- Moj pas živi kao kralj. Automobil je parkiran u dubokoj hladovini, pas je cipiran, automobil registriran, redovito ga hranim i vodim veterinaru. Da su me htjeli pronaci, mogli su se potruditi. Uostalom, bila sam u sjedištu Pula parkinga, gdje je policija provjerila dokumente. Potom sam cijelo poslijepodne plakala i molila u azilu Veterinarske stanice da mi vrate psa, kojeg su smjestili u mracni željezni mali kavez. Pa bolje mu je u autu nego u tom kavezu, nastavila je uporno vlasnica, nudeci kao argumente za takav smještaj i brojne privatne probleme. No, na kraju je ipak morala odgovoriti na pitanje zbog cega drži psa u automobilu.

- Živim u podstanarstvu, gdje gazda ne dozvoljava držanje psa. Uspijem ga prošvercati kada sam kod kuce, ali dok sam na poslu, pustila sam ga zadnjih par dana u vozilu. Pas nije zlostavljan i inace je uvijek sa mnom. Neka mi napišu prijavu, to me uopce ne zanima. Svjesna sam toga da se psa ne pušta u automobilu, ali nisam ga imala kamo odvesti dok radim, zakljucila je vlasnica, koja je na kraju obecala da ga više nece držati u vozilu, vec ga smjestiti u boks na vlastitoj parceli gdje ceka, kaže, prikljucenje elektricne energije da bi riješila i svoje i Nikijevo stambeno pitanje. (G. ROJNIC)

Policija provodi istragu
Iz PU istarske su nas izvijestili da su dojavu o pekinezeru zakljucanom u automobilu policiji uputili djelatnici Pula parkinga u ponedjeljak oko 8.50 sati. Policiju su izvijestili da su prilikom uklanjanja nepropisno parkiranog automobila hyndai getz uocili psica te obavijestili nadležne službe, a policija je utvrdila da je vlasnica automobila 44-godišnjakinja iz Poreca.

U suradnji s Opcinskim državnim odvjetništvom policija ce provesti istragu da bi se utvrdili eventualni elementi kaznenog djela mucenja životinje te ce, ukoliko se utvrdi to kazneno djelo, policija poduzeti adekvatne mjere. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter