Vlašić treća u Rimu, Šimić ostala bez opreme

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Blanka Vlašić je u Rimu na mitingu Dijamantne lige završila na trećem mjestu nakon što je na 198 centimetara tri puta rušila letvicu. Ispred nje su se plasirale Školina i Čičerova, koje su nakon "mrtve trke" podijelile prvo mjesto.

Vlašić je u New Yorku slavila s preskočenih 194, a u Rimu je pred punim olimpijskim stadionom ostala na 195. Podsjetimo, rekord natjecanja u Rimu drži upravo Vlašić, koja je 2010. godine ovdje preskočila 203 cm.

Uz podršku navijača, koji su pljeskali u njenom ritmu, Blanka je odradivši prethodno manje visine, iz trećeg pokušaja preskočila 195, dok su Školina i Čičerova tu visinu (pre)skočile otprve.

Sve tri skakačice prvi put su rušile na 198, a Blanka je rušila sva tri puta. Školina i Čičerova uspjele su iz drugog pokušaja. Potom su obje rušile tri puta letvicu na 201. Rušile su i četvrti put, a onda im je letvica spuštena na 199. Obje su je rušile pa je spuštena na 197, što su obje uspjele preskočiti, ali na kraju su obje umorne odustale i podijelile prvo mjesto.

Druga hrvatska visašica, Ana Šimić, trebala je nastupiti, ali nakon što joj je netko zabunom uzeo torbu za opremom, odustala je od nastupa, izvijestio je HRT. (Index.hr, portal GI)


Podijeli: Facebook Twiter