Vlašić šesta, Ivančević rekordno, ali bez finala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska rekorderka u skoku vis Blanka Vlašić osvojila je danas šesto mjesto na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u poljskom Sopotu, preskočivši 194 cm.

Vlašić je iz prve preskočila 185 cm, iz drugog pokušaja 190, pa opet iz prve 194 cm, dok je na 197 cm tri puta rušila letvicu.

U borbi za medalje ostale su Španjolka Ruth Beitia, Ruskinja Marija Kučina, te Poljakinje Justyna Kasprzycka i Kamila Licwinko

Hrvatska atletičarka Andrea Ivančević u današnjem je polufinalu Svjetskog dvoranskog prvenstva ponovno srušila državni rekord na 60 metara s preponama, istrčavši 8.09 sekundi, ali je svejedno ostala bez finala. Andrea Ivančević je bila 7. u svojoj polufinalnoj skupini, a ukupno je to bio 13. rezultat polufinala. U finale je ušlo osam najboljih sprinterki.

Polufinalni rezultat Andree Ivančević je za stotinku bolji negoli u jučerašnjim kvalifikacijama. U posljednja dva tjedna je tri puta rušila hrvatski rekord, prije 11 dana u Pragu je trčala 8.14 sekundi, jučer u kvalifikacijama 8.10, te danas u polufinalu 8.09 sekundi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter