Vlašić i Perković zadovoljne nastupima u Rimu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska visašica Blanka Vlašić, koja je zauzela je treće mjesto na sinoćnjem mitingu Dijamantne lige u Rimu s preskočenih 195 cm, izjavila je da je zadovoljna svojim nastupom.

"Toliko sam se izmučila tražeći tehniku, ali svaki put je tako u Rimu. Prvi skok na 198 cm bio je sjajan. Puno sam se umorila, mislim da nisam još toliko u formi da bih mogla izdržati veliki broj skokova, što je normalno. Meni je sve ovo novo i još se privikavam", kazala je Blanka Vlašić i dodala: "Ipak, super je bilo na stadionu, vidjela sam hrvatske navijače. Zadovoljna sam, idem korak po korak, a sljedeći je Oslo. Putujem već u utorak i nadam se koraku više".

Prvo mjesto u visu u Rimu su podijelile Ruskinje Svetlana Školina i olimpijska prvakinja Ana Čičerova sa 198 cm. Blanka Vlašić je 195 cm preskočila iz trećeg pokušaja, a prije toga je iz prve išla preko 184, 188 i 192 cm. Blanki je miting u Rimu bio tek drugo natjecanje nakon teške ozljede i duge stanke.

Ranije je u Rimu olimpijska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković pobijedila s hicem od 68.25 metara, što je samo 23 centimetra kraće od najboljeg hica sezone u svijetu kojeg je Sandra bacila na mitingu u New Yorku. "Zadovoljna sam s rezultatom koji je dobar s obzirom da su mi noge bile jako umorne, a i prehlađena sam. Ovo je moj drugi najbolji rezultat ove sezone, žao mi je što nije novi najbolji i što nisam srušila rekord mitinga. Ipak, treće natjecanje zaredom preko 68 metara - ne smijem se žaliti", izjavila je Sandra nakon pobjede.

Perković s tri pobjede uvjerljivo vodi u poretku Dijamantne lige u disku s maksimalnih 12 bodova. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter