Vlašić i Perković otputovale u New York

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije najbolje hrvatske atletičarke, bacačica diska Sandra Perković i skakačica u vis Blanka Vlašić nastupit će u subotu na mitingu Dijamantne lige u New Yorku.

Za Blanku Vlašić će natjecanje u New Yorku biti prvo nakon više od godinu dana stanke zbog ozljede ahilove tetive zbog koje je propustila i nastup na Olimpijskim igrama u Londonu prošle godine.

"Veselim se povratničkom natjecanju kao da je prvo. Zapravo, u mnogočemu ga i doživljavam upravo tako. Jako sam zadovoljna kako smo iskoristili ovu "maksi pauzu", nakupilo se dosta treninga i sada moram biti strpljiva u iščekivanju plodova.

Ni sama ne znam što bih mogla očekivati, zato se ne zamaram brojkama već uživam u spoznaji da će san koji sanjam još od operacije postati stvarnost", rekla je Vlašić prije polaska u New York.

Olimpijska pobjednica i svjetska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković će u New Yorku imati drugi ovogodišnji nastup u Dijamantnoj ligi nakon pobjede prije dva tjedna u Dohi.

"Vrijeme između ova dva nastupa provela sam u svojoj bazi u Zagrebu, odradila dosta jake treninge, jer sam malo izgubila zbog putovanja. Tek ću poslije New Yorka ići u Medulin malo se osvježiti.

S ramenom je sve u redu, nakon nastupa u Dohi malo su me mučili desni zglob i desno stopalo, ali odradila sam 10 dana terapije pa sam sada kao nova", kazala je Perković i najavila što očekuje u New Yorku.

"Natjecanje u New Yorku je ujutro u devet sati, morati ću ići iz hotela u sedam jer treba sat vremena vožnje do stadiona, što znači da je buđenje u pet. Nadam se da će sve dobro ispasti. Malo neuobičajeno, ali treba improvizirati. Drago mi je da Blanka također može ponovno nastupati, dok je ona zdrava ne bojim se ja za njezine rezultate. Sada ćemo opet, ja se nadam, zajedno harati svijetom". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter