Vlašic i Kostelic najbolji i ove godine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedna od najboljih atleticarki svijeta Blanka Vlašic i aktualni pobjednik Svjetskog kupa u alpskom skijanju Ivica Kostelic drugu godinu uzastopce izabrani su za najbolje sportaše Hrvatske u izboru "Sportskih novosti". Blanki je to šesti trofej za najbolju sportašicu Hrvatske i uskoro bi mogla dostici Janicu Kostelic koja je osam puta bila najbolja, dok je Ivica slavio cetvrti puta.

"Iza mene je sezona dvojakih osjecaja. Nisam bila toliko zadovoljna s rezultatima, no bilo je pitanje hocu li uopce nastupiti na svjetskom prvenstvu, no sada su sve ozljede sanirane. U iducoj godini me ocekuju olimpijske igre u Londonu na koje odlazim na vrhuncu karijere," kazala je Blanka koja je slavila ispred taekwondašice Ane Zaninovic i legende hrvatskog samostrela Branke Pelegrin.

Ivica Kostelic je prošlu sezonu proglasio najboljom u karijeri, zahvalivši se cijeloj ekipi koja je stajala iza njegova uspjeha. "To je i njihova pobjeda," kazao je Ivica, te dodao: "Moje ambicije su velike i ove sezone. Sa zdravljem je sve OK, imam manjih problema s koljenom, no ne toliko da ne bi mogao raditi maksimalnim intenzitetom," porucio je Kostelic. Iza njega su se plasirali hrvatski nogometaš Luka Modric, jedrilicar Tonci Stipanovic i boksac Hrvoje Sep.

Ekipom godine proglašene su hrvatske košarkašice koje su osvojile peto mjesto na europskom prvenstvu u Poljskoj, dok je momcad godine vaterpolska reprezentacija koja je na SP u Šangaju osvojila trece mjesto. Nagrada za "fair-play" pripala je mladom hrvatskom košarkašu Mariu Hezonji.

U 60. izdanju izbora Sportskih novosti sudjelovalo je gotovo 400 novinara iz 56 redakcija.


Podijeli: Facebook Twiter