Vlakicem po gradu non-stop

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zabavne igre, kreativne radionice i izložba obilježile su proslavu Dana djeteta na umaškom Trgu slobode u organizaciji Društva Naša djeca i Muzeja grada Umaga. Pravi hit medu mališanima bila je besplatna vožnja turistickim vlakicem, koji ih je gradom vozio sat vremena bez stanke. Cijeli starogradski trg pretvoren je u veliku radionicu - klinci i klinceze igrali su se bušenja balona, gadali se lopticama i potezali uže ispod stolca, a priredena je i vesela štafeta. Druga su djeca igrala društvene igre za stolovima, poput memorija i Šašavih kornjaca, te slagala puzzle.

Muzej je imao svoj štand na kojem su bili izloženi suveniri koje su izradila djeca, a na drugom su se predstavile podrucne škole s Umaštine. Na štandu nedavno osnovane udruge roditelja djece s posebnim potrebama Bubamara našla se kasica za humanitarne priloge. U zamjenu za prilog gradani su mogli dobiti plišane igracke. Prikupljeni novac koristit ce se za placanje radionica s fizioterapeutima, u koje su ukljuceni i psiholog, defektolog te logoped.

U muzejskom prostoru Arheotrade otvorena je izložba radova ucenika nižih razreda pod nazivom "Svijet bajki i basni", u razlicitim umjetnickim tehnikama. U programu su nastupili polaznici Osnovne glazbene škole. Clanovi Udruge kuhara Istarske županije pekli su palacinke za sve. U sklopu Djecjeg tjedna sutra ce se u Puckom otvorenom ucilištu održati predstava "Drvo ima srce" u izvedbi glazbenog studija Oz iz Lovrana.


Podijeli: Facebook Twiter