Vlak iskliznuo iz tracnica, nema ozlijedenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brzi nagibni vlak koji je vozio iz Splita za Zagreb iskliznuo je iz tracnica danas u 10.50 sati izmedu kolodvora Zrmanja i Malovan, a u nesreci nema ozlijedenih, priopcili su iz Hrvatskih željeznica (HŽ). Prema prvim informacijama, uzrok iskliznuca nagibnog vlaka, koji je krenuo iz Splita jutros u 8.25 sati, je nalet na nanos snijega na pruzi.

Sve nadležne željeznicke ekipe su na terenu, a za putnike je organiziran prijevoz vlakovima koji su vec krenuli prema mjestu nezgode, buduci da pristup cestama zbog snijega nije moguc.

Zbog nezgode se otkazuju vlakovi broj 524 i 525, koji su iz Zagreba za Split trebali krenuti u 14.04 sati, odnosno iz Splita za Zagreb u 14.41 sati. Putnici koji su kupili karte za te vlakove mogu ih zamijeniti za nocne linije, ili zatražiti povrat novca, kažu u HŽ-u.

Normalizacija željeznickog prometa na toj dionici željeznicke pruge ocekuje se u vecernjim satima. Na ostalim dionicama vlakovi u daljinskom prometu kasne do sat vremena, dok u lokalnom i prigradskom prometu nema vecih kašnjenja, navode iz HŽ-a.

Pokvario se zamjenski vlak

Zamjenski vlak koji je prevozio putnike iz vlaka koji je jutros iskliznuo izmedu Zrmanje i Malovana pokvario se kod Plaškog, pa je odvucen do kolodvora Oštarije, gdje ce putnici presjesti u novi vlak za Zagreb, priopceno je iz Hrvatskih željeznica.

U nagibnom vlaku koji je iskliznuo iz tracnica bili su i igraci malonogometne reprezentacije Ukrajine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter