Vlahovic i Muidža najmenadžeri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sinoc je u Sarajevu u prisustvu nekoliko stotina menadžera iz desetak zemalja Europe održano proglašenje najuspješnijih menadžera i kompanija jugoistocne i srednje Europe u 2011. Nezavisna agencija iz Zenice, Europsko udruženje menadžera i casopis "Euromanager" te poduzetnici iz regije na ovogodišnjoj su ceremoniji dodijelili ukupno 36 prestižnih nagrada.

Najmenadžer Hrvatske je predsjednik Uprave Adris grupe iz Rovinja Ante Vlahovic, a još je jedan Istranin okicen tom titulom. Puljanin Branimir Muidža, generalni direktor Tvornice cementa Kakanj, zajedno s generalnim direktorom BH Telekoma Nedžadom Rešidbegovicem, ponio je titulu najmenadžera na podrucju BiH.



Najbolji su odabrani izmedu 2.000 nominacija, a na svecanosti je naglašeno da su nagradeni oni koji su u ovoj godini zabilježili meteorske uspone u ekonomskom razvoju, investicijama, ekologiji, kvaliteti rada i zapošljavanju.

Predsjednik Ivo Josipovic dobio je priznanje za širenje demokracije, a specijalno priznanje je uruceno agenciji Bruketa i Žinic iz Zagreba.


Podijeli: Facebook Twiter