Vlahov i Balde krivi za smrt iz nehaja

Bivša vojarna Veli Jože, gdje su mladići ostavili Medančića (A. DAGOSTIN)
Bivša vojarna Veli Jože, gdje su mladići ostavili Medančića (A. DAGOSTIN)

Odbijajući žalbu drugookrivljenog, Županijski sud u Puli potvrdio je presudu sutkinje Općinskog suda u Puli Vere Glasnović Gjoni kojom su Ivan Vlahov (34) iz Pazina i Filip Balde (34) iz Gračišća proglašeni krivima zbog zloporabe droge i kaznenog djela prouzročenja smrti iz nehaja Gorana Medančića (29) iz Pazina 16. listopada 2010. godine.

Tako je Vlahovu potvrđena jedinstvena osuda na godinu i dva mjeseca zatvora, a Baldeu na godinu i sedam mjeseci zatvora. Krivima su proglašeni jer su spomenutog dana, oko 19 sati, htijući zajedno s Medančićem konzumirati heroin, došli do Pule vozilom kia shuma, te za 220 kuna nabavili drogu. Potom su u vozilu svi uzeli heroin, a pritom su prvo i drugookrivljeni bili svjesni da je Medančić uzeo drogu u alkoholiziranom stanju te da uslijed toga može preminuti.

Kada je Medančić pao u besvjesno stanje nisu zatražili hitnu pomoć, već su ga ostavili samog na stražnjem sjedalu vozila koje su parkirali u krugu bivše vojarne Veli Jože u Pazinu gdje je Medančić uslijed djelovanja kombinacije heroinske smjese, diazepama i alkohola tijekom iste noći preminuo. (M. KOŠTA)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter