Vladina gospodarska strategija zasad nije jasna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski predsjednik Ivo Josipovic izjavio je da dužnosnici moraju ici u mirovinu pod jednakim uvjetima kao i drugi gradani, te da osobno ne misli koristiti Ured bivšeg predsjednika Republike jer za to ne vidi potrebe.

"Vjerojatno sam prvi od istaknutijih dužnosnika koji je govorio da dužnosnici moraju ici pod jednakim uvjetima u mirovinu kao i ostali", rekao je predsjednik Josipovic u sinocnjem intervjuu za Novu TV odgovarajuci na upit je li za to da se povlaštena mirovina ukine ili ne.

Važnim je ocijenio razgovor koji je imao s premijerom Zoranom Milanovicem da to obuhvaca šire aspekte, ne samo visinu mirovine. "Ono što se paralelno mora uciniti jest to da se dužnosnici koji napuštaju svoje dužnosnici, ne smiju nicim diskriminirati, vec im se mora osigurati povratak na radno mjesto. Moramo paziti da se ne dogodi da zastupnici ili politicari na nekim drugim razinama budu ovisni o stranackim oligarhijama. To je nešto što se ne bi smjelo dogoditi", istaknuo je Josipovic, dodavši da se s tim složio i premijer Milanovic.

Ocjenjujuci poteze Vlade nakon prvih mjesec dana, predsjednik Josipovic naglasio je da je ona još u fazi uhodavanja te se još traže najbolji potezi.

"Ocekujem da ce se na prvoj sjednici Hrvatskog sabora izaci s nekim propisima koji daju nadu da ce biti bolje, prvenstveno u gospodarstvu", rekao je Josipovic. Dodao je da za sada nije do kraja jasna Vladina gospodarska strategija.

Josipovic dobrim smatra što Vlada ide na uravnoteženje proracuna, ali ocijenio je da nedostaje suštinski dio - kako privuci nove investicije.(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter