Vladin program svodi se na uzimanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kako temperatura raste, tako nezaposlenost pada, i obratno. Ovaj redovan godišnji fenomen valjda pokazuje vezu izmedu dragog Boga i hrvatske Vlade, rekao je u cetvrtak na konferenciji za novinare predsjednik HNS-a Radimir Cacic.

"Turizam je savršen primjer djelatnosti koja je pokazala kako Vlada svoj program gospodarskog oporavka temelji iskljucivo na uzimanju, a ne stvaranju", rekao je Cacic. Udio turizma, dodao je, industrijske grane u koju hrvatsko gospodarstvo polaže najviše ocekivanja, u BDP-u godinama sustavno pada, i prošle je godine iznosio tek 14,4 posto.

"Od velikih Vladinih planova i najavljenih 60 tisuca kreveta u hotelima s cetiri i pet zvjezdica ostvareno je tek 12 tisuca. S tim brojem Hrvatska ne može konkurirati na turistickom tržištu", rekao je Cacic i dodao da Vlada nije gotovo ništa ucinila da bi državna zemljišta izvan funkcije iskoristila za turisticki atraktivne sadržaje, koji bi Hrvatsku na mapu Europe i svijeta ucrtali kao "lifestyle" destinaciju.

Zatražen da kao osoba koja je i sama bila ministar komentira mogucnost da jedan clan Vlade, u ovom slucaju Damir Polancec, obmane sve svoje kolege, pa i samog premijera, Cacic je ustvrdio da je to apsolutno moguce.

"Može se i zvucnim i pisanim zapisima obmanjivati Vladu, no mislim da se ovdje radi o potpuno izokrenutim tezama i promašenoj temi. Vlada je politicki odgovorna za sve odluke koje donosi, ali se Vladu zbog toga ne može kriminalizirati, niti to USKOK ili DORH uopce cine", rekao je Cacic.


Podijeli: Facebook Twiter