Vladimir Tomić: Polako krčimo svoj put

Bend čine pjevačica Tamara Dorčić, basist Kruno Kukuljan, bubnjar Ivan Ujević i gitarist Vladimir Tomić
Bend čine pjevačica Tamara Dorčić, basist Kruno Kukuljan, bubnjar Ivan Ujević i gitarist Vladimir Tomić

Večeras u 22 sata u klubu Uljanik prvi put će u Puli nastupiti riječka alter/rock grupa Moskva koja će održati besplatni koncert. Ovaj sastav koji je nakon dva albuma postao miljenik kritike debi album "Poligraf" objavio je za Dallas Records u studenom 2012., a u veljači ove godine izašao im je drugi album "Lovesexdistortion" najavljen singlom "Dr. Acid".

Iza sebe imaju niz zapaženih svirki od kojih se ističe nastup uoči koncerta škotske indie atrakcije Glasvegas kao i niz festivalskih nastupa. Do sada su objavili singlove "Svijet je naš" (na kojem gostuje Ivan Dečak iz Vatre), "Bumerang", "Ne boli me", "Prašina", "U tvojim rukama"… Novi materijal za treći album je u pripremi, a na proljeće ulaze u studio.

Bend čine pjevačica Tamara Dorčić, basist Kruno Kukuljan, bubnjar Ivan Ujević i gitarist Vladimir Tomić s kojim smo razgovarali uoči pulskog koncerta.

- Prvi put u Puli. Nervozni?
- Ako i imamo nekad nervozu prije svirke, brzo je nadvlada val adrenalina kojim se hranimo na bini, i ne presuši lako i brzo. Slutim kako ni u Puli neće biti drukčije.

- Nakon prva dva albuma etablirali ste se kao miljenici kritike, no što je s publikom? Koliko je široka i postojana baza vaših fanova?
- Naklonjenost kritike je prvi pokazatelj da postoji netko do koga smo doprli, a tek onda treba osvojiti publiku. Virtualni put jest možda najpopularniji i najlakši danas, ali uvjereni smo kako su koncerti najbolji način promoviranja benda i stjecanja poklonika, a to je naš najjači adut. Tu nema skrivanja i šminke. Mada smo još na margini prepoznavanja, polako krčimo svoj put, svakim korakom se pomičemo naprijed i jedino što možemo je samo rasti.

- Koje su vam ambicije, kada već govorimo o tome?
- Osim promovirati se češćim nastupima u Hrvatskoj i široj regiji, na kojima ćemo još više brusiti svirku i svoj zvuk na stageu, želimo tu istu energiju, spontanost i iskustvo preseliti na snimanje u studiju. Kao i svaki aktivni i kreativni bend, nismo imuni na nove ideje pa već polako ocrtavamo konture i koncept za treći album. S obzirom da živimo u fragilnim vremenima, ništa se ne može anticipirati i planirati sa sigurnošću, ali nas to samo ohrabruje i ojačava. Uhvatili smo dobar tempo, raspoloženi smo, usvirani, a pjesme se nikad nisu lakše radile. Neke od njih ćemo i prvi put odsvirati i testirati upravo u Uljaniku. (Razgovarao M. RADIĆ)

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter