Vladi ocjena 2,2

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za boravka u New Yorku premijerka Jadranka Kosor govorila je o promjenama u Vladi do kraja godine, kasnije je to relativizirala, no hrvatski gradani itekako misle da su u Banskim dvorima nužna nova lica.

U istraživanju agencije Puls radenom za potrebe Nove TV ispitanici sugeriraju predsjednici Vlade da smijeni Ivana Šukera (74 posto), Božidara Kalmetu i Darka Milinovica (po 64 posto), Marinu Matulovic Dropulic (62 posto), a nepovjerenje više od polovice anketiranih "uživa" i Petar Cobankovic (55 posto).

Nasuprot toj petorki postoje i ministri koji sasvim dobro kotiraju u javnosti. Više od polovine ispitanika smatra da bi svoj posao trebali nastaviti Tomislav Karamarko (60 posto), Damir Bajs i Gordan Jandrokovic (po 59 posto) te Tomislav Ivic (55 posto). Branka Vukelica bi u Banskim dvorima i dalje gledalo 48 posto biraca.

O Vladi kao o cjelini Hrvati imaju vrlo slabo mišljenje, njezin rad trenutacno ocjenjuju s 2,2. Na godišnjicu Vlade u srpnju ocjena je ipak bila viša 2,9. Cak 79 posto anketiranih smatra da je odgovornost clanova Vlade za kaznena djela koja se stavljaju na teret Damiru Polancecu velika, jer su kao kolege znali što on radi pa su ga morali sprijeciti.

Bivši potpredsjednik Vlade dobro je prošao i u opredjeljivanju ispitanih u vezi svjedocenja pred povjerenstvom za privatizaciju Ine. Naime, 51 posto Hrvata vjeruje da je Polancec govorio istinu, samo 11 posto ih vjeruje Ivanu Šukeru, dok njih 22 posto smatra da nijedan nije iznio istinu.


Podijeli: Facebook Twiter