Vladi Gavricu 30 godina za ubojstvo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlado Gavric (57) zvani Kockar danas je na Županijskom sudu u Puli osuden na 30 zatvora zbog ubojstva Mire Ljušanin (49) iz Osijeka, lanjskog kolovoza u centru Poreca.

Gavrica je sudsko vijece, kojim je predsjedala sutkinja Marija Budimir, proglasilo krivim da je 22. kolovoza oko 1.30 sati zadao ukupno 29 ubodnih i reznih rana nesretnoj Ljušanin.

Gavric ju je sacekao u ulici Decumanus s nožem u ruci. Kada ga je Ljušanin ugledala pokušala se izmaknuti, no on ju je tada napao nožem i nastavio je ubadati dok je bježala ulicama Poreca. Gavric je Ljušanin doslovce izmasakrirao, a nesretna je žena iskrvarila u ulici Franje Glavinica ispred broja 5.



Tijekom sudenja nije htio iznositi svoju obranu tvrdeci da je unaprijed osuden. Gavric je hrvatski državljanin, ima završena cetiri razreda osnovne škole, a radio je u Porecu na crno kao kuhar. U vrijeme pocinjenja stravicnog djela bio je pod utjecajem alkohola od 2.5 promila, dakle njegovi volja i shvacanje bili su umanjeni ali ne u znatnoj mjeri jer se radi o osobi koja je ovisna o alkoholu.

Pokojna Mira Ljušanin u Porecu je sezonski radila u jednom restoranu. Gavrica je upoznala 2008. godine, no ubrzo je shvatila da je rijec o problematicnoj osobi pa ga je napustila. Zbog njegova maltretiranja prijavljivala ga je policiji.

Gavric je izazvao incident prilikom objave presude - sutkinju Budimir je prekinuo u izlaganju uzvikujuci: "Nisam ubio tisucu ljudi u Porecu, svi ste vi ustaše, osudili ste me jer sam Srbin!". Izricanje presude tada je nakratko prekinuto, a Gavric je izveden iz sudnice i odveden natrag u zatvor.


Podijeli: Facebook Twiter