Vladajuci predlažu Dražena Lalica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premda se službena objava tek ocekuje, neslužbeno se doznaje da su se klubovi zastupnika Hrvatskog sabora usuglasili oko imena 11 clanova Programskog vijeca HRT-a. Iz oporbene kvote u Vijece, mahom po želji najjace oporbene stranke SDP-a, ce filmaš Branko Karabatic, povjesnicar Ivo Goldstein, profesorica Filozofskog fakulteta u Zadru Nada Zgrabljic Rotar, ravnateljica drame HNK-a u Zagrebu Sanja Ivic te pisac i novinar Ante Tomic.

Vladajuca koalicija na celu s HDZ-om predlaže ravnatelja Klinicke bolnice Dubrava Milana Kujundžica, HUP-ovog covjeka Petra Lovrica, novinara Josipa Jovica, predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore Darka Grivicica, profesoricu talijanskog jezika i književnosti Branku Pavlic i sociologa Dražena Lalica.

U Vijecu su vec jednom bili Grivicic i Goldstein, a jednu sjednicu u sastavu još uvijek aktualnog Vijeca odradio je Petar Lovric. Onaj koji, kako se saznaje, i nije pri srcu HDZ-a, ali ce ga gurnuti u Vijece voljom partnerskih manjinskih zastupnika i stranaka, jest Dražen Lalic. Upada u oci i to da je SDP odustao od Vere Robic Škarica, one koju za ranijih izbora HDZ uporno nije htio pustiti u Vijece govoreci da je sukobu interesa, i to kao tajnica Hrvatskog filmskog saveza.

No, ako su se odrekli nje, nisu primjerice Karabatica i Tomica, makar bi se i oni, slijedom slucaja Vere Robic Škarica, mogli naci pod povecalom. Karabatic je, naime, direktor Split Film Festivala, a Tomic je i scenarist uspješnih filmova i serija koji bi, slijedom odredbi Zakona o HRT-u te logike aktualne definicije o sukobu interesa, ubuduce scenaristicki mogao raditi sa svima i za sve, samo ne za HRT.

Spomenutih 11 izabrani su izmedu 40 kandidata. Medu onima koji nisu prošli su i potpredsjednik Hrvatskog novinarskog društva Luko Brailo, profesorica Fakulteta politickih znanosti Viktorija Car, psihijatar Vlado Jukic, Miroslav Lilic, Ivan Zvonimir Cicak, Zorislav Antun Petrovic.


Podijeli: Facebook Twiter