Vlada uzima Crkvi i daje Puli!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada RH razmotrila je na sjednici amandmane zastupnika na prijedlog državnog proracuna i prihvatila tri amandmana zastupnika IDS-a i HDSSB-a.

Vlada je razmotrila ukupno 72 amandmana koje su podnijeli zastupnici HNS-a, IDS-a i HDSSB-a na prijedlog državnog proracuna za 2010. Ukupna vrijednost zahtjeva u tim amandmanima je 4 milijarde i 751 milijun kuna.

Vlada je nakon rasprave usvojila tri amandmana zastupnika IDS-a i HDSSB-a, cija je ukupna vrijednost 18 milijuna i 500 tisuca kuna, priopcio je Ured za odnose s javnošcu.

Preraspodjela sredstava za tu namjenu u proracunu za 2010. izvršila bi se prema prijedlogu Vlade, a uz suglasnost Katolicke crkve u RH, s pozicije ostvarenja izvršenja obveza iz bilateralnog ugovora sa Svetom Stolicom. Tim prijedlogom, sredstva namijenjena Crkvi u proracunu za iducu godinu smanjit ce se za 18 milijuna i 500 tisuca kuna.

Prema prijedlogu, ta ce se sredstva preraspodijeliti na prihvaceni amandman zastupnika IDS-a za izgradnju studentskog kampusa u Puli u iznosu od 5 milijuna kuna.

Takoder, Vlada je usvojila amandman HDSSB-a kojim je predvideno 9 milijuna kuna za izgradnju osnovnih škola u Slavonskom Brodu.

Vlada je odlucila prihvatiti još jedan amandman zastupnika IDS-a te je za izgradnju i uredenje prostora Hitne službe Opce bolnice Pula predvideno 4 milijuna i 500 tisuca kuna, stoji na kraju priopcenja sa sjednice Vlade.


Podijeli: Facebook Twiter