Vlada ubrzava Brijuni rivijeru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na sjednici Vlade u petak donijet je zakljucak o provedbi razvojnog programa Brijuni rivijera kojim se zadužuju nadležna tijela državne uprave da bez odlaganja poduzmu sve potrebne radnje za provedbu projekta Brijuni rivijera na lokacijama Pineta, Hidrobaza, otok Sv. Katarina-Mulimenti i Muzil.

U zakljucku koji potpisuje premijerka Jadranka Kosor, Istarskoj županiji, gradovima Puli i Vodnjanu te opcini Fažana nalaže se poduzimanje svih potrebnih radnji iz njihovog djelokruga potrebnih za pocetak ove najvece turisticke investicije u Hrvatskoj.

Ovaj je zakljucak vjerojatno posljedica sastanka što ga je premijerka proteklog ponedjeljka održala u Porecu sa županom Ivanom Jakovcicem, istarskim gradonacelnicima i clanovima županijskog Turistickog vijeca. Sudionici sastanka tada su se složili da više nema nikakvih zapreka oko razvojnog programa Brijuni rivijere, no, kako je za Glas Istre tada izjavila premijerka, jedan od kriterija ce biti da nema prodaje zemljišta te da ce se projekt razvijati na koncesijama. Informaciju je u petak komentirao i župan.

"Vrlo je važno da se odmah nakon susreta s premijerkom u Porecu dogodila ova nacelna odluka Vlade jer to potvrduje odlucnost u realizaciji razvoja brijunske rivijere", rekao je i dodao da snažno pozdravlja ovaj zakljucak, kao i da vjeruje da istarskom gospodarstvu slijedi snažni razvojni zamah.

Po njegovim rijecima, "previše se vremena izgubilo u nepotrebnim politickim igrama", dok istovremeno "raste nezaposlenost i pada konkurentnost našeg gospodarstva".

"Veseli me što je ovim potezom Vlada poslala tri jake poruke. Kao prvo, svim ministarstvima i državnim službenicima poruceno je da nepotrebno ne otežu s odlukama, kao drugo, opcinama, gradovima i gradanima Istre da mogu ocekivati da ce gotovo vec uništene i zapuštene vojne nekretnine napokon biti stavljene u funkciju rasta zaposlenosti i ukupnog razvoja i, kao trece, ulagacima je poruceno da se od projekta ne odustaje, vec upravo suprotno, ocekuje se da ce uskoro biti objavljen konacni natjecaj na kojem bi se investitori trebali natjecati", kazao je župan.


Podijeli: Facebook Twiter