Vlada Srbije: Milan Pajević podnio ostavku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ravnatelj Ureda srbijanske vlade za europske integracije Milan Pajević podnio je u četvrtak ostavku, što je izravna posljedica odluke vladajuće koalicije da u vladi ubuduće više ne budu članovi Udruženih regiona Srbije (URS), predvođeni predsjednikom URS i ministrom financija i gospodarstva Mlađanom Dinkićem.

U ostavci upućenoj premijeru Ivici Dačiću Pajević navodi da je njegova odluka proizišla iz dosadašnjih promjena u procesu preustroja srbijanske vlade.

"Povodom odluke da u rekonstruiranoj vladi ne budu Mlađan Dinkić i Suzana Grubješić (potpredsjednica za eurointegracije), na čiji sam poziv prije godinu dana prihvatio mjesto ravnatelja Ureda za europske integracije, molim da me vlada razriješi te dužnosti", navodi Pajević u pisanoj ostavci upućenoj srbijanskom premijeru.

Pajević je nakon prošlogodišnjih parlamentarnih izbora Ured za eurointegracije preuzeo od Milice Delavić, članice Demoktarske stranke, a na to su ga mjesto predložili Udruženi regioni Srbije, koji više neće biti dio vladajuće koalicije s Vučićevim naprednjacima (SNS) i Dačićevim socijalistima (SPS).

"Bilo mi je zadovoljstvo i čast u proteklih godinu dana raditi u najboljem tijelu srpske administracije. Očekujem da će proces europskih integracija Srbije biti uspješno nastavljen, u čemu će, kao i do sada, nemjerljiv doprinos nastaviti davati moje kolegice i kolege, vrijedni i posvećeni profesionalci iz Ureda za europske integracije", istaknuo je Pajević u ostavci. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter