Vlada spremila magnet za investitore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada je prihvatila program gospodarske promocije Hrvatske zvani "Hrvatska prilika" kojim ce se zemlja u inozemstvu predstavljati kao poslovna destinacija. Program ima i svoje tri aktivnosti, redom zvucnih imena: "Investirajte u Hrvatsku", "Hrvatska za vas" i "Osjeti Hrvatsku". Kako je kazao ?uro Popijac, ministar gospodarstva rada i poduzetništva, rijec je o dugorocnom projektu koji ce u inozemstvu predstaviti sve resurse kojima Hrvatska raspolaže kao atraktivna investicijska destinacija.

Program, sastavnica projekta gospodarskog oporavka zemlje, starta s novom godinom i zahtijevat ce dosta promotivnih putovanja. U vec standardnom uvodnom obracanju o provedbi mjera gospodarskog oporavka predsjednica Vlade Jadranka Kosor podsjetila je da ce Hrvatska dobiti 3,8 milijuna eura od Europske unije zbog štete koja je nastala u elementarnim nepogodama u 2009. godini. Europska komisija je to vec odobrila, a Kosor komentira da je to pokazatelj da nas se vec percipira kao 28. clanicu Europske unije.

U sklopu prilagodbe zakonodavstva EU-propisima Vlada je usvojila prijedlog izmjena i dopuna Zakona o tržištu nafte i naftnih derivata, kojim se stvaraju preduvjeti za ispunjavanje obaveze formiranja nužnih zaliha nafte i naftnih derivata u kolicini od 90 dana prosjecne domace potrošnje do 31. srpnja 2012. godine. Tim zakonom propisuje se i obveza da do 31. lipnja 2013. Hrvatska formira obavezne zalihe nafte i naftnih derivata u kolicini 90 dana prosjecnog neto uvoza ili 61 dan prosjecne domace potrošnje, ovisno o tome koja je kolicina veca.


Podijeli: Facebook Twiter