Vlada smjenjuje Šerića i još tri člana Uprave HEP-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada bi na sutrašnjoj sjednici trebala Nadzornom odboru HEP-a predložiti smjenu predsjednika Uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP) Tomislava Šerića i još troje članova Uprave te tvrtke, a za predsjednicu Uprave predložiti pomoćnicu ministra gospodarstva Sabinu Škrtić, neslužbeno je danas potvrđeno Hini iz više izvora.

Prema najavama, o kadrovskim promjenama u HEP-u Vlada će raspravljati na zatvorenom dijelu sutrašnje sjednice. Uprava HEP-a trenutno ima šest članova, a uz Šerića, kako se doznaje, bila bi smijenjena još tri člana - Krunoslava Grgić Bolješić, Ivan Matasić i Željko Štromar. Umjesto njih, kako se neslužbeno doznaje, ne bi bili predloženi novi članovi Uprave. Tako bi, uz Škrtić, kao predsjednicu, u Upravi HEP-a ostala sadašnja dva člana - Perica Jukić i Zvonko Ercegovac.

Smjeni li sutra Vlada Šerića s mjesta predsjednika Uprave HEP-a bit će to treća smjena na čelu te tvrtke u tri godine. Naime, nakon parlamentarnih izbora krajem 2011. godine, nova je Vlada krajem veljače 2012. sa čelnog mjesta HEP-a smijenila Lea Begovića i tada je na mjesto predsjednika Uprave došao Zlatko Koračević, koji se na toj funkciji zadržao do početka svibnja 2013. kada je na njegovo mjesto imenovan Šerić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter