Vlada smijenila predsjednika Uprave HEP-a Koračevića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada je danas Nadzornom odboru Hrvatske elektroprivrede d.d. predložila opoziv dosadašnjeg predsjednika Uprave Zlatka Koračevića te članova Rodoljuba Lalića i Tomislava Šerića, koji se predlaže za imenovanje novim predsjednikom Uprave, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Perica Jukić predlaže se za imenovanje novim članom. Opoziv i imenovanja u HEP-u provedena su uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, navodi se u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade.

Vlada je usvojila Pregled zakonskih i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu. Riječ je o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal o tome može se pronaći na web-stranici Vlade www.vlada.hr.

Također, na zatvorenom dijelu Vladine sjednice Oleg Valjalo, zamjenik ministra turizma, razriješen je dužnosti s danom 31. svibnja 2013. godine, na osobni zahtjev.

Vladin Ured za odnose s javnošću navodi i da su razriješeni Petar Barišić, dosadašnji supredsjedatelj, Jasmina Kovačević Čavlović, zamjenica supredsjedatelja te Žarko Katić, Jasen Mesić, Mirko Marković i Ratko Gajica, članovi Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između Republike Hrvatske i Srbije i Crne Gore o zaštiti prava hrvatske manjine u Srbiji i Crnoj Gori i srpske i crnogorske manjine u Republici Hrvatskoj. Daria Krstičević imenovana je novom supredsjedateljicom, Kristian Turkalj njezinim zamjenikom, a Ines Krajčak, Čedomir Višnjić, Ingrid Jurela Jarak, Maja Gregurić, Milan Eraković, Ivan Kujundžić i Zdenko Ljevak imenovani su novim članovima, kao predstavnici nadležnih ministarstava i institucija.

Sukladno odlukama o sanacijama zdravstvenih ustanova, razriješeni su dosadašnji predsjednici i članovi upravnih vijeća zdravstvenih ustanova u kojima je imenovano sanacijsko vijeće i sanacijski upravitelj. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter