Vlada razriješila Sanju Kalamburu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada je poništila Rješenje o imenovanju Sanje Kalambure direktoricom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku ucinkovitost, a vršiteljicom dužnosti direktora Fonda imenovana je Boženka Vranar, priopceno je iz Vlade.

Sanju Kalamburu, protiv koje je na snazi pravomocna optužnica, Vlada je imenovala na celo Fonda za zaštitu okoliša i energetsku ucinkovitost 19. travnja.

Mediji su nagadali da ce Vlada Kalamburu razriješiti vec 27. travnja. Kao razlog smjene navodili su neistinit sadržaj potvrde da se protiv nje ne vodi kazneni postupak, koju je priložila dokumentaciji na natjecaj. Kalambura je dobila tu potvrdu zahvaljujuci propustu službenice zagrebackoga Opcinskoga kaznenog suda.

Odmah nakon imenovanja mediji su objavili da je protiv nje potvrdena optužnica zbog zloporabe položaja i ovlasti dok je bila djelatnica tog fonda u doba direktora Vinka Mladinea, koji je poslije osumnjicen i optužen za razne malverzacije.

Bivšu voditeljicu projekta iz podrucja zaštite okoliša u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku ucinkovitost Sanju Kalamburu USKOK je u svibnju 2010. optužio za zloporabu položaja i ovlasti kojima je taj fond navodno oštecen za više od 300 tisuca kuna. Rijec je o slucaju nabave kontejnera za smece u Perušicu. Slucaj je poslije preuzelo zagrebacko Županijsko državno odvjetništvo, a optužnica je na pravnu snagu stupila 25. veljace prošle godine. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter