Vlada protiv Pule kao sjedišta županije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada je dala negativno mišljenje na inicijativu pulskog gradonacelnika i saborskog zastupnika Borisa Miletica da Pula, umjesto Pazina, postane administrativno središte Istarske županije. Negativan odgovor Vlade potvrdio nam je i Miletic, naglasivši da u dopisu nema konkretnih razloga, vec je Vlada generalizirajuci odgovorila da treba u buducem ustroju opcina i gradova gledati problem kao cjelinu.

"I dalje cu se zalagati za tu inicijativu i ispravljanje nepravde prema Puli. Vidjeti cu što drugi zastupnici misle o tom pitanju", rekao je Miletic upozorivši na puno veci problem.

"Više me brine što u proracunu za 2010. nisu planirana sredstva za izgradnju OŠ Veli Vrh. Ne razumijem kako proracun planira novac za raznorazne programe po cijeloj državi, a izgorjela škola i djeca koja ju pohadaju ga ne mogu dobiti. Cini mi se da je jedini problem što je ta škola u Puli, jer da je primjerice u Zadru bile bi izgradene dvije nove škole", istaknuo je pulski gradonacelnik, koji je uputio premijerki Jadranki Kosor zahtjev za razgovor o toj temi.


Podijeli: Facebook Twiter