Vlada predložila Cvitana za državnog odvjetnika

Milanović predložio Cvitana za novog državnog odvjetnika (T. Kristo/CROPIX)
Milanović predložio Cvitana za novog državnog odvjetnika (T. Kristo/CROPIX)

Vlada je s današnjeg zatvorenog dijela sjednice uputila Saboru prijedlog za imenovanje Dinka Cvitana glavnim državnim odvjetnikom Republike Hrvatske.

Cvitan, sadašnji ravnatelj USKOK-a, odlaskom na novu dužnost zamijenit će Mladena Bajića koji dužnost glavnog državnog odvjetnika obavlja već 12 godina.

Dugogodišnji Bajićev suradnik, 55-godišnji Cvitan vodio je na čelu USKOK-a brojne antikorupcijske istrage. Rođen je 1958. godine u Zagrebu gdje je 1983. diplomirao na Pravnom fakultetu.

Nakon 1985. kada je kao pripravnik na Općinskom sudu u Zagrebu položio pravosudni ispit, radio je kao zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu, a potom kao odvjetnik te zatim kao direktor pravnih poslova u Sunce osiguranju.

Od 2003. godine zamjenik je Županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu raspoređen na poslove zamjenika ravnatelja Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. U listopadu 2005. godine imenovan je zamjenikom glavnog državnog odvjetnika i stupio je na tu dužnost 1. studenog 2005. Na čelu USKOK-a je od studenoga 2005. godine. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter