Vlada posuduje 200 eura po kvadratu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada u hitnu proceduru šalje zakon koji ce mladima olakšati kupnju prvog stana, najavila je premijerka Jadranka Kosor u Šibeniku prilikom proslave 20. obljetnice šibenskog HDZ-a.

"Za desetak dana poslat cemo u hitnu proceduru zakon kojim cemo nastojati pokrenuti prodaju stanova u Republici Hrvatskoj. Ima ih sigurno sad vec zgotovljenih više od dvije tisuce.

Ono što cemo tim zakonom omoguciti jest da onima koji prvi puta kupuju stan, dakle uglavnom mladim ljudima i mladim obiteljima, pomognemo jednom posudbom od otprilike prosjecno 200 eura po kvadratu za kupnju takvoga stana. To bi otprilike za stan od 70 cetvornih metara iznosilo oko 14 tisuca eura, na pocek od dvadeset godina", izjavila je Kosor.

Prema njenim rijecima, cijeli bi se proces odvijao preko Agencije za pravni promet kojoj bi Vlada preko HBOR-a prebacila svoj pocetni kapital od 31 milijun kuna.

Na taj bi nacin stanovi bili jeftiniji za 40 posto, tvrdi Kosor koja je uvjerena da ce na taj nacin pokrenuti stanogradnju u Hrvatskoj. Predvida, pak, kako ce do kraja godine na taj nacin prodati 1.000 stanova.


Podijeli: Facebook Twiter