Vlada otvorila vrata privatizaciji Uljanika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na sjednici Vlade prihvacen je prijedlog izmjena Zakona o upravljanju državnom imovinom kojim se omogucuje radnicko dionicarstvo (ESOP) u trgovackim društvima u kojima dionice ima država. Po najavi prvog potpredsjednika Vlade Radimira Cacica, nakon usvajanja tih zakonskih izmjena uslijedit ce privatizacija brodogradilišta Uljanik.

Vlada je danas odobrila Hrvatskim autocestama (HAC) nove cestarine koje ce za povremene korisnike poskupjeti za 15 posto, dok za korisnike ENC-a (elektronske naplate cestarine) cijene ostaju iste. Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Doncic podsjetio je da cestarine nisu povecavane od 2004. godine, pa cak nisu indeksirane ni za stopu inflacije. To je nužna mjera u financijskoj konsolidaciji HAC-a, dodao je.

Cestarina poskupljuje za 15 posto korisnicima koji je placaju u gotovini ili karticama na licu mjesta, tako da ce odsad, primjerice, vožnja od Zagreba do Splita stajati 181 kunu (do sada 157 kuna). Korisnicima ENC-a cijena se ne mijenja, te zadržavaju dosadašnji popust od 10 posto.

Osim toga, tijekom lipnja organizirana je promotivna akciju u kojoj ce korisnici dobiti ENC uredaj za kunu (cijena mu je inace 122 kune), te za uplacenih 500 kuna dobiti još 158 kuna bonusa. To znaci da ce se oni koji se malo potrude voziti jeftinije, a samo u prva tri dana akcije prodano je više od 3.400 ENC uredaja, rekao je Hajdaš Doncic. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter