Vlada otpisala kreditne dugove za 108 branitelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada je u četvrtak na sjednici otpisala dospjela i nedospjela potraživanja za 108 korisnika kredita po Kreditnom programu zapošljavanja razvojačenih pripadnika Hrvatske vojske u ukupnom iznosu nešto većem od 12,4 milijuna kuna.

Riječ je o kreditima odobrenima do 30. lipnja ove godine koje provodi Hrvatska banka za obnovu i razvitak na temelju ugovora s Ministarstvom financija. To je ministarstvo, na temelju mišljenja stručnog povjerenstva Ministarstva branitelja, i predložilo otpis dugova. Dugovi razvojačenim braniteljima otpisani su zbog smrti korisnika kredita, teške bolesti zbog kojih su korisnici kredita izgubili radnu sposobnost, teškog socijalnog položaja korisnika kredita i starosti.

"Sukladno zaprimljenim podacima radi se o otpisu za 108 korisnika kredita u iznosu od 12,4 milijuna kuna", rekao je ministar financija Boris Lalovac dodavši da je do sada na temelju kreditnog programa zapošljavanja branitelja odobreno 3655 kredita u ukupnom iznosu 320 miljuna kuna. Naveo je i da je ukupno otpisano oko 40 posto tih kredita, odnosno do polovice ove godine Ministarstvo branitelja ukupno je zaprimilo 1785 zamolbi za otpis kredita, a otpisano je njih 1406. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter