Vlada odbila izglasavanje nepovjerenja Jovanovicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada je u srijedu s telefonske sjednice Hrvatskom saboru predložila da odbije prijedlog saborskog Kluba HDZ-a za izglasavanje nepovjerenja Željku Jovanovicu, ministru znanosti, obrazovanja i sporta i taj svoj prijedlog opširno je obrazložila te sve navode HDZ-ova zahtjeva za interpelacijom odbila.

Vlada istice da Jovanovic nikada nije najavio da ce se alternativni predmet vjeronauku uvesti ove ili iduce školske godine. Stoga je bespredmetna tvrdnja HDZ-a da u proracunu nema financijske osnove za novi nastavni predmet koji bi bio alternativa vjeronauku.

Netocno je, navodi Vlada, i da se u prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu predlaže "segregacija i omalovažavanje postignuca vrhunskih sportaša s invaliditetom na medunarodnim natjecanjima". Novim zakonskim prijedlogom "uspjesi vrhunskih sportaša, osvajaca medalja, na olimpijskim i paraolimpijskim igrama bit ce jednako tretirani", navodi Vlada.

Odgovarajuci na HDZ-ovu opasku vezanu uz jezicno izražavanje, Vlada navodi da se Jovanoviceve rijeci cesto krivo tumace i prenose, iako nerijetko koristi slikovit stil izražavanja. "Tako, primjerice, ministar nikada nije izjavio da je 'Sabor kokošinjac', vec je rekao da su 'brojni ispravci netocnih navoda oko Hrvatskoga sabora stvorili atmosferu kao da je rijec o kokošinjcu', što je bitna razlika", stoji medu ostalim u ocitovanju Vlade. (G. GALIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter