Vlada o privatizaciji 3. maja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu 66. sjednice zadužila Ministarstvo gospodarstva da analizira pismo namjere Uljanika da kupi Brodograđevnu industriju 3. maj te da predloži hodogram aktivnosti privatizacije kao i tijela državne uprave koja će biti nositelji tog procesa i da u roku od 15 dana dostavi Vladi izvješće o učinjenom.

Usvojen je zaključak u vezi sa sporazumom između Republike Hrvatske i Europola o međusobnoj povezanosti računalnih mreža.

Razmatran je i pregled zakonskih i podzakonskih  prijedloga kojima Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2012. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU-a.

Zbog isteka mandata razriješeni su članovi Etičkog povjerenstva Dinka Prce, Vesna Šiklić Odak, Radomir Delić, Branko Koren i Gordana Marčetić. Tri nova člana imenovana su iz reda državnih službenika, dva iz reda sindikata, a jedan je imenovan kao predstavnik nevladinih udruga. Novi članovi su: Vesna Šiklić Odak, Irena Cvitanović, Sandro Mustafagić, Branko Koren, Marija Dill Bračić i Gordana Marčetić. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter