Vlada nema novca za OŠ Veruda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što su prije nekoliko dana radnici pazinske tvrtke Vladimir Gortan napustili gradilište OŠ Veruda - upozorivši Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kao nositelja projekta da nece nastaviti dogradnju sve dok se ne osiguraju dodatna sredstva - o tom su problemu predstavnici Grada i škole razgovarali s premijerkom Jadrankom Kosor i nadležnim ministrom Radovanom Fuchsom za njihova nedavna posjeta Puli.

Unatoc njihovim obecanjima da ce uciniti sve da osiguraju tih 1,5 milijuna dodatnih kuna, u utorak smo iz ministarstva dobili odgovor da od toga nece biti ništa. "Zbog nedostatnih proracunskih sredstava nastavak gradnje OŠ Veruda obustavlja se do daljnjega", kratko nam je odgovorio glasnogovornik ministarstva Duje Bonacci.

Takav je odgovor rezultat našeg višednevnog nastojanja da vidimo hoce li prevladati razum kada je ta pulska škola u pitanju, jer, kako nam kažu upuceni, konzervacija sadašnjeg stanja na gradilištu takoder ce koštati poprilicno puno, a to se mora uciniti da se ne bi uništilo i ono što je dosad ucinjeno.

Inace, Ministarstvo obrazovanja i Grad Pula potpisali su sporazum o sufinanciranju rekonstrukcije i dogradnje škole na Verudi, cija je ukupna vrijednost procijenjena na 14 milijuna kuna, u omjeru 75 i 25 posto.

Dogradnjom bi škola dobila novih dvije tisuce kvadrata s deset ucionica i kabinetima za ucitelje, velikim multimedijalnih holovima, zbornicom, sanitarnim cvorovima za ucenike i ucitelje te prostorijama za defektologa, pedagoga i ravnatelja. (S. ZRINIC TERLEVIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD SRIJEDE 15. RUJNA.


Podijeli: Facebook Twiter