Vlada napravila video o svojih 100 "online" dana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu svojih prvih sto dana vlada je na društvenim mrežama postavila video uradak "100 sekundi za 100 dana online vlade" u kojem je s gradanima podijelila zajednicke trenutke otkad je s dolaskom na vlast uspostavila komunikaciju s javnošcu putem interneta.

"U prvih sto dana donijeli smo proracun niži za 3,4 milijarde, donijeli smo tešku odluku o brodogradilištima, zadržan je kreditni rejting, uvodi se red u placanje poreza, pripremaju se investicije, referendum za ulazak u EU prošao je dvotrecinskom vecinom", napisala je vlada, uz video uradak "100 sekundi za 100 dana online vlade".

Vlada je pozvala online korisnike da nastave zajedno mijenjati internet i politiku u Hrvatskoj. "Ovog videa ne bi bilo bez vas, tek smo na pocetku", porucio je online vladin tim.Svoje društvene stranice vlada je otvorila nakon primopredaje vlasti krajem prošle godine, kao novinu u komunikaciji vlasti i javnosti u Hrvatskoj.

Od tada je na twitteru postavila preko 1.700 "tvitova" i stekla 7.000 sljedbenika, na fecebooku je stekla preko 23.000 "lajkova", dok je na youtube postavila 80-ak video uradaka i na flickru dvjestotinjak fotografija.

Na vladinim društvenim stranicama gradani mogu iznositi svoje primjedbe i kritike te pronalaziti vijesti i izjave premijera.

Premijer Zoran Milanovic ce u povodu prvih sto dana vlade putem video prijenosa u ponedjeljak u 10 sati odgovarati na pitanja koja su mu gradani do subote postavljali putem društvenih mreža. U 28 sati gradani su na vladinim društvenim stranicama postavili 1.004 pitanja.


Podijeli: Facebook Twiter